Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


így csinálj: csukás,twilightos,halálfejes és mancsos körmöt

2012.03.15

 Így csinálj tornacipős körmöket: 

Cuki csukák a körmön!

 

 tornacsuka egyszerűen elkészíthető minta, ami többféle színben is jól mutat, így ha az egyiket meguntad, még sokféleképp tudod variálni, sőt saját verziókat, színkombinációkat is kitalálhatsz!

 

Amire szükséged lesz:

 • 1. Fekete és fehér körömlakk
 • 2. Színes körömlakk – többféle szín közül választhatsz, de használhatsz vegyes színeket is
 • 3. Alapozólakk, fényes fedőlakk
 • 4. Vékony ecset

 

Tornacsuka a körmön

Így csináld:

 

Az alapozó felvitele után fesd be körmeidet arra a színre, amilyen színű cipőket elképzelsz. Lehet pink, vagy akár mindegyik körömre más szín. Ha ezzel megvagy, készíts francia manikűrt. (Tipp: ha teljesen egyenes vonalat szeretnél, vágj ki egy kis darab celluxot a megfelelő ívben, és azt ráragasztva vidd fel a fehér lakkréteget; a celluxot lehúzva szép, egyenes szélű vonalat kapsz.)

 

Tornacsuka a körmön
 

 

Tornacsuka a körmön
 

 

Következő lépésben a cipőfűző lyukaihoz a vékony ecsettel három pár, azaz hat kis pöttyöt tegyél körmöd két szélére. A cipőfűzőhöz a kis fekete pöttyöket kösd össze fehér lakkal. A cipőfűzőt ábrázoló vékony fehér vonalat ecsettel rajzold meg; próbáld úgy megcsinálni, hogy a vonal ne fedje el teljesen a fekete pöttyöt – ettől valósághűbb lesz! Végül a tornacipő orrát csináld meg; húzz vékony fekete vonalat a körmöd peremére. Befejezésként jöhet a szokásos fedőlakk. Kész is!

 

Tornacsuka a körmön

 

Tornacsuka a körmön

 

Tornacsuka a körmön
 
§
 
 
így csinálj twilight-os körmöket:
 
Twilightos minta!
 

A Twilight-saga Eclipse című része ihlette ezt a mintát. A „twilightos hangulatú” díszítés rettentő egyszerű. Három szín és minimális kézügyesség kell hozzá csupán. Rajongóknak kötelező :)! Próbáld ki, te is!


Amire szükséged lesz:

 • 1. Fekete, vörös és fehér körömlakk
 • 2. Alapozólakk, fényes fedőlakk
 • 3. Fogpiszkáló, vagy vékony ecset

Twilightos hangulatú minta
 

Így csináld:


Szerencsére a kedvenc vámpíros szerelmi történetünk hangulatát idéző minta elkészítése nagyon-nagyon egyszerű, néhány lépésben megvalósítható. Először kend le alapozóval a körmöd, majd ha megszáradt, fesd be vörösre. Következő lépésben a köröm hegyének egyik oldalára fess fekete félkörívet. Ha megszáradt, ismételd ezt meg a másik oldallal is. Az eredmény olyan lesz, mint egy fekete katica szétnyitott szárnyai.Twilightos hangulatú minta

Twilightos hangulatú minta
 

A harmadik lépés a fehér vonalak megrajzolása. A fekete félkörrel párhuzamosan húzz vékony fehér vonalat, melynek vége a két fekete félkör találkozásánál van. Ugyanezt a másik oldalon is tedd meg. Végül, az első fehér vonaltól picit távolabb húzz még egy vonalat az egyik, és a másik oldalra is. Mintha két szárnyaló, fehér madár lenne… Végezetül jöhet a szokásos fedőlakk. Kész is!Twilightos hangulatú minta
 
§
 
így csinálj halálfejes körmöket:
 
Állati cuki halálfejek – nagyon egyszerűen
 

Ha egy időre már eleged van a pink virágokból, meg elegáns mintákból, próbáld ki ezeket a cuki kis halálfejeket a körmödön! A legjobb az egészben, hogy csak két szín kell hozzá, és bár bonyolultnak tűnik, minimális kézügyességgel elkészíthető – ráadásul rövid köröm is szuperül mutat. Próbáld ki, te is!


Amire szükséged lesz:

 • 1. Fekete és fehér körömlakk
 • 2. Alapozólakk, fényes fedőlakk
 • 3. Fogpiszkáló

Trendi és egyszerű halálfej
 

Így csináld:


Vidd fel az alapozó lakkot. Ha megszáradt, fesd be körmöd a fekete alapszínre. Ha megszáradt, pöttyints egy vaskos csöpp fehér lakkot – ez lesz a fej.Trendi és egyszerű halálfej
 


Trendi és egyszerű halálfej
 


Trendi és egyszerű halálfej
 

A nagy fehér pötty alá a fogpiszkálóval tégy három picike pöttyöt – ez lesznek a fogak. Várj, míg megszárad, majd jön a trükkös rész: a keresztbe tett lábszárcsontok megrajzolása: ehhez a koponya bal felső sarkába tegyél a fogpiszkálóval két pici pöttyöt, közvetlenül egymás mellé – amíg nevdes, húzz belőle vékony kis vonalat a koponyáig. Ez lesz az egyik lábszárcsont. A műveletet összesen még háromszor kell megismételned, hogy megkapd a jól ismert „kalózos” mintát.Trendi és egyszerű halálfej
 

Végül – ha a fehér részek tökéletesen megszáradtak rajzolj a koponyára szemet és orrot – csupán három pici fekete pötty a fogpiszkálóval. Ha ezzel is megvagy, a körmödön virító kis kalózzászlót vond be fedőlakkal. Kész is!

§
így csinál mancsos körmöket:
 
Mancsnyomok a körmön – „állati” jó minta
 

Ezekkel a kis mancsnyomokkal a körmödön tuti menő leszel. Nagyon cuki, és hihetetlenül egyszerű. Rövid körmön is jól mutat, és gyorsan elkészülhetsz vele. Ha úgy érzed, nincs sok kézügyességed, vagy még kezdő vagy, ne aggódj: ez a minta biztos sikerülni fog. Próbáld ki, te is!


Amire szükséged lesz:

 • 1. Alapozás a fantáziádra bízva (egy kis csillám feldobja a képet)
 • 2. Az alapozónál egy árnyalattal világosabb, vagy épp teljesen elütő szín
 • 3. Alapozólakk, fényes fedőlakk
 • 4. Fogpiszkáló

Cuki mancsnyomok
 

Készítsd el az alapozó színt – ez ebben az esetben sötét kékeszöld, egy kis csillámmal megbolondítva. Ha megszáradt, máris jöhetnek a mancsok. A körmöd jobb (vagy bal) felső sarkába fess egy laza háromszöget – nem kell hogy hegyes legyen – jobb, ha lekerekített. Ez lesz a mancs alapja. Ha ezzel megvagy, jönnek a lábujjak. Négy kis (picit hosszúkásabb) pötty a mancs fölé. Kettő jobboldalra, kettő baloldalra. Ismételd meg mindegyik ujjadon. Ennyi az egész, kész is! Már csak a szokásos fedőlakk van hátra!
Cuki mancsnyomok

Cuki mancsnyomok
 
Hajrá!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.